Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Volkswagen rättar till världens mest kända parkeringsmisstag

Nu presenteras The Beetle’s Abbey Road – Reparked Edition, ett nytt, unikt vinylomslag med en perfekt parkerad Beetle.

Året var 1969 när en Volkswagen Beetle felparkerades på trottoaren på Abbey Road i London. Vad föraren troligtvis inte kunde förutse var att bilen skulle hamna i bakgrunden på en av världens mest ikoniska foton. Nu, 50 år senare, har Volkswagen parkerat om bilen för att informera om sin Park Assist-teknik. Nu presenteras The Beetle’s Abbey Road – Reparked Edition, ett nytt, unikt vinylomslag med en perfekt parkerad Beetle.

År 1969, under ett försök till en fickparkering hamnade en vit Beetle ("Folkabubbla") från Volkswagen halvvägs upp på trottoaren på Abbey Road. En bild togs där felparkeringen syns tydligt i bakgrunden. Ett foto som senare blev en av världens mest ikoniska bilder.

Vid den tiden hade Volkswagen ännu inte utvecklat sin Park Assist-teknik som gör parkering enklare än någonsin. För att visa hur långt den tekniska utvecklingen kommit de senaste 50 åren väljer nu Volkswagen att rätta till den ikoniska felparkeringen.

– Volkswagen jobbar kontinuerligt med att göra körupplevelsen bättre och säkrare för förare och andra trafikanter. Vi vill visa hur långt vår teknologiska utveckling har kommit sedan det här missödet, så att ingen annan ska behöva leva med en så konstant påminnelse om sin parkeringsmiss, säger Jeanette Asteborg, marknadschef på Volkswagen Sverige.

Det nya skivomslaget, som visar en perfekt parkerad Beetle på Abbey Road, kan köpas på www.volkswagen.se/abbeyroad eller Pet Sounds skivbutik i Stockholm. Summan av den totala försäljningen doneras till Bris. Volkswagen har stöttat Bris arbete sedan år 2010.

Kampanjen skapades tillsammans med reklambyrån NORD DDB.

Om Park Assist
Parkeringsassistenten Park Assist styr automatiskt in bilen i parkeringsfickor parallella med bilen eller vinkelräta i förhållande till bilen. Parkeringsassistenten kan även köra ut bilen från parallella parkeringsluckor. Systemet assisterar föraren genom att det automatiskt utför de optimala rattrörelserna för att backa in i parkeringsfickor längs en ideallinje. Park Assist sköter automatiskt identifieringen av parkeringsfickor som är tillräckligt stora, vägleder föraren till startpositionen för funktionen samt manövrerar in i parkeringsfickan – föraren behöver bara gasa och bromsa och håller på så sätt kontrollen över fordonet.

För mer information kontakta Jeanette Asteborg, marknadschef Volkswagen Sverige, jeanette.asteborg@volkswagen.se, 070-168 96 60.

Nu presenteras The Beetle’s Abbey Road – Reparked Edition, ett nytt, unikt vinylomslag med en perfekt parkerad Beetle.

Ladda ned bild


Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..