Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Stark september av Volkswagen – registreringarna mer än fördubblades

Nya Passat Sportscombi GTE, med ökad räckvidd på eldrift.

Det blev en kraftig uppgång på den svenska personbilsmarknaden som i september steg med 37,2 procent jämfört med samma månad förra året. För Volkswagen var ökningen ännu högre: 113,8 procent.

  • Volkswagens nybilsregistreringar ökade med 114 procent
  • Golf tvåa och Tiguan trea
  • Fortsatt största märke för privatköpare

Totalt registrerades 26 219 nya personbilar på den svenska marknaden i september, enligt statistik från BIL Sweden. Det är en ökning med 37,2 procent jämfört med samma månad förra året.

Volkswagen registrerade i september 4 022 personbilar, vilket innebär en ökning med 113,8 procent och en marknadsandel på 15,3 procent.

Modellen Golf kom på andra plats med 1 383 registreringar och Tiguan på tredje plats med 1 008 registreringar. På nionde plats återfanns Passat med 516 registreringar.

– Vi gör återigen en stark månad och mer än fördubblade våra registreringar. Golf och Tiguan håller ställningarna i toppen och vi har flera spännande lanseringar och nyheter på gång, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Hittills i år, januari-september, har Volkswagen registrerat 31 879 nya personbilar på den svenska marknaden. Det är en minskning med 28,5 procent jämfört med samma period 2018. Volkswagens marknadsandel hittills i år har minskat till 12,9 procent (jan-sep 2018: 15,8 procent).

− Vi ser en fortsatt hög leveranstakt under resten av året, inte minst tack vare nya Passat som nu lanseras. Vi är framför allt glada över att kunna leverera nya versionen av den populära laddhybriden Passat GTE med ökad räckvidd på eldrift, fortsätter Sten Forsberg.

För Volkswagen var september en månad med fokus på eldrift. På Frankfurtsalongen premiärvisades den helt nya elbilen ID.3 och uppmärksamheten var stor. Under september har Volkswagen i Sverige också laddat marknaden med nya attraktiva erbjudanden på elbilarna e-Golf och e-up!, Dessutom har laddhybriden Golf GTE släppts för beställning igen.

− Utöver detta ser vi fram emot världspremiären av en helt ny generation av Golf senare i höst, säger Sten Forsberg.

Modellen Golf är en bidragande anledning till att Volkswagen är största märke i Sverige när det kommer till privatköpare. I september registrerades 1 393 nya personbilar och hittills i år är siffran 10 961, vilket är 1 185 fler bilar än tvåan på privatmarknaden.

 

Ladda ned pressreleasen som PDF

Nya Passat Sportscombi GTE, med ökad räckvidd på eldrift.

Ladda ned bild


Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..