Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Volkswagen stärker erbjudandet av elbilar och laddhybrider – Golf GTE beställningsbar igen

Golf GTE går att beställa igen.

Efter cirka ett års uppehåll har Volkswagen åter öppnat laddhybriden Golf GTE. Därmed erbjuder nu Volkswagen de helt eldrivna modellerna e-Golf och e-up! samt laddhybriderna Passat GTE och Golf GTE.

 • Två elbilar och två laddhybrider i modellprogrammet
 • Elbilarna e-Golf och e-up! har fått ett lägre pris
 • Nya e-up! släpps för beställning inom kort
 • Nya Passat GTE lanseras nu
 • Golf GTE går att beställa igen

Golf GTE har nu fått sina WLTP-värden och har öppnats för försäljning som modellår 2020. Räckvidden är upp till 45 km på eldrift och systemeffekten är 204 hk.

Nu i dagarna lanseras också den nya versionen av laddhybriden Passat GTE, som fått 40 procent ökad räckvidd på eldrift, upp till 56 km, jämfört med sin föregångare. Bilen finns att provköra hos de svenska återförsäljarna.

Dessutom erbjuds de helt eldrivna bilarna e-Golf och e-up! till ett lägre pris jämfört med tidigare. Nya versionen av e-up! har inte bara fått ett lägre pris utan också en betydligt högre räckvidd, nu 260 km (tidigare 160 km). Nya e-up! släpps för beställning under vecka 41.

− Vi märker av en hög efterfrågan på laddbara bilar och vi är väldigt glada över att stärka detta erbjudande. Det rimmar väl med vår ambition att elektrifiera Sverige. Vi har också en god tilldelning för vår marknad vilket ger normala leveranstider, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Tillsammans med Jämtkraft erbjuder Volkswagen förnybar el till svenska kunder som köper en laddbar bil. Kunden får ett fördelaktigt elavtal med 100 % förnybar el från jämtländsk vattenkraft.

Alla fyra laddbara bilar från Volkswagen är klassade som klimatbonusbilar på den svenska marknaden. Priserna nedan är exklusive klimatbonus.

 • e-Golf
  Elbil, räckvidd: upp till 231 km, cirkapris: från 387 900 kr
 • e-up!
  Elbil, räckvidd: upp till 260 km, cirkapris: från 273 600 kr
 • Golf GTE
  Laddhybrid, räckvidd på el: upp till 45 km, cirkapris: från 405 900 kr
 • Passat GTE
  Laddhybrid, räckvidd på el: upp till 56 km, cirkapris: från 448 500 kr

För Volkswagen är framtiden elektrisk. Fram till år 2023 kommer märket investera cirka 9 miljarder euro i elektrisk mobilitet. Fler än 20 eldrivna modeller är inplanerade på den globala marknaden och under de kommande tio åren räknar man med att tillverka fler än tio miljoner elbilar.

På Frankfurtsalongen i september presenterades den första modellen i den nya helt eldrivna ID.-familjen: ID.3, som lanseras under senvåren 2020. Den får ett startpris under 350 000 kronor på den svenska marknaden. Sedan maj erbjuds förbokning av ID.3.

Ladda ned pressreleasen som PDF

Golf GTE går att beställa igen.

Ladda ned bild

Nya Passat GTE lanseras nu

Ladda ned bild

Nya e-up! får längre räckvidd.

Ladda ned bild

Priset på e-Golf har sänkts.

Ladda ned bild

Volkswagens nya elbil ID.3 går att förboka.

Ladda ned bild


Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..