Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Volkswagen registrerade flest klimatbonusbilar i oktober – Passat GTE tog täten

Passat GTE var den mest registrerade laddbara bilen under oktober.

Volkswagen gör ytterligare en stark höstmånad och ökade klart mer än totalmarknaden i oktober. Laddhybriden Passat GTE var i månaden den mest registrerade laddbara bilen på den svenska marknaden och totalt sett registrerade Volkswagen flest klimatbonusbilar av alla märken.

Enligt statistik från BIL Sweden var mer än var tredje nyregistrerade Passat under oktober laddhybriden Passat GTE. I siffror registrerades 1 148 Passat under månaden, varav 428 Passat GTE. Det gör Passat GTE till den mest registrerade laddbara bilen under oktober på den svenska marknaden. Dessutom registrerade Volkswagen flest klimatbonusbilar av alla bilmärken, nämligen 793 bilar. Gasdrivna Golf TGI var den mest registrerade gasbilen med 295 bilar.

Totalt sett registrerade Volkswagen 4 939 personbilar, vilket innebar en ökning med 66,2 procent jämfört med samma månad förra året och en marknadsandel på 16,7 procent. Volkswagens ökning var klart större än totalmarknaden som ökade med 28,3 procent. Volkswagen hade tre modeller bland topp-5: Golf var tvåa med 1 557 registreringar, Passat fyra (1 148) och Tiguan femma (1 084).

– Vi följer upp en stark september med ännu en framgångsrik månad och vi ser en fortsatt hög leveranstakt för resten av året. Vi gläds särskilt åt en stor tilldelning av efterlängtade Passat GTE och vi jobbar för att så många som möjligt ska få sin laddhybrid innan jul, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

Hittills i år, januari-oktober, har Volkswagen registrerat 36 907 nya personbilar på den svenska marknaden. Det är en minskning med 22,4 procent jämfört med samma period 2018. Volkswagens marknadsandel hittills i år har minskat till 13,3 procent (jan-okt 2018: 15,6 procent).

Volkswagen är fortsatt största märke i Sverige när det kommer till privatköpare. I oktober registrerades 1 930 nya personbilar och hittills i år är siffran 12 892, vilket är 1 650 fler bilar än tvåan på privatmarknaden.

 

Passat GTE var den mest registrerade laddbara bilen under oktober.

Ladda ned bild


Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare

För att få en bättre upplevelse kan du använda Chrome eller Firefox..