Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Volkswagen utvecklar framtidens chassi

Utvecklingen av kördynamik följer en tydlig filosofi hos Volkswagen.

Volkswagen utvecklar för närvarande nästa generations reglerade chassi och nytt "steer-by-wire" styrsystem. I webbavsnittet ”Innovation Talk – Driving dynamics” berättar experterna hos Volkswagen mer.

  • Mjukvaruexpertis som drivkraft för utveckling av chassisystem för högautomatiserad körning
  • Mjukvaran kommer i framtiden att ha många fler alternativ för att definiera bilens karaktär
  • ”Innovation Talk – Driving Dynamics” med massor av bakgrundsinformation om ämnet

Wolfsburg, 19 november 2021 – Kördynamiken, det vill säga samspelet mellan köregenskaper, styrningskarakteristik, bromsprestanda och körkomfort, är en grundläggande komponent i bilar. För Volkswagen har högsta prioritet alltid varit att hitta den perfekta balansen mellan smidighet och stabilitet som matchar märkets DNA.

Volkswagens ACCELERATE-strategi driver systematiskt utvecklingen mot att bli en mjukvaruorienterad mobilitetsleverantör. Mjukvaran är också central i utvecklingen av chassi och styrsystem för framtidens högautomatiserade körning.

– Karossens nignings- och krängningsrörelser minimeras avsevärt och kördynamiken optimeras eftersom bilen reagerar snabbare på rattrörelserna och är mer exakt att köra, säger Karsten Schebsdat, chef för fordonsdynamik och chassikontrollsystem på Volkswagen.
– Den här utvecklingen är också mycket viktig när det gäller högautomatiserad körning. Det är så vi ser till att passagerarna är så bekväma som möjligt i alla situationer.

I framtiden kommer mjukvaran att spela en ännu större roll för att definiera bilens karaktär. Utvecklingen av ett nytt styrsystem, så kallat "steer-by-wire", går också framåt.

– Mjukvaran blir i framtiden även viktigare för styrningen. Det ger oss många fler möjligheter att påverka styrningskarakteristiken, som kan implementeras på modellspecifik basis för alla plattformar längre fram, säger Karsten Schebsdat.

Förarassistanssystemen, som Lane Assist och Travel Assist, kommer också att dra nytta av detta styrsystem när komponenterna börjar serietillverkas.

I webbavsnittet ”Innovation Talk – Driving dynamics” ger experterna på Volkswagen mer detaljerad information och insikter om märkets kördynamik.

Se ”Innovation Talk – Driving dynamics”

Utvecklingen av kördynamik följer en tydlig filosofi hos Volkswagen.

Ladda ned bild