Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Första eldrivna sedan-modellen från Volkswagen: designskisser på ID. AERO

Designskiss på eldrivna konceptbilen ID. AERO.

Volkswagen tittar in i framtiden och släpper nu designskisser på konceptbilen ID. AERO, den första helt eldrivna sedan-modellen som initialt är planerad för den kinesiska marknaden men som också är aktuell för Europa. ID. AERO har en aerodynamisk och elegant design samtidigt som den erbjuder generösa utrymmen. Den digitala världspremiären av förproduktionsstudien äger rum på måndag den 27 juni klockan 14.00.

Med en framtida produktionsklar version av ID. AERO utökar Volkswagen sin framgångsrika ID.-familj i högvolymsegmentet i den övre mellanklassen och påskyndar elbilsoffensiven inom ramen för sin ACCELERATE-strategi.

Som alla modeller i ID.-familjen är den nya eleganta sedanen baserad på Volkswagens elbilsplattform Modular Electric Drive Matrix (MEB). Utseendemässigt följer den också ID.-familjens omisskännliga formspråk. Särskilt iögonfallande i förproduktionsstudien är den aerodynamiska fronten och taket, som bidrar till att sänka energiförbrukningen och öka räckvidden.

Den produktionsklara versionen av ID. AERO planeras att börja säljas på den kinesiska bilmarknaden under andra halvåret 2023. Motsvarande produktionsklar version för den nordamerikanska och europeiska marknaden presenteras 2023. Serietillverkningen av ID. AERO för Europa och Nordamerika kommer sedan att starta i Volkswagens fabrik i tyska Emden.

ID. AERO – bilen är en förproduktionsstudie och finns ännu inte till försäljning.

Designskiss på eldrivna konceptbilen ID. AERO.

Ladda ned bild

ID. AERO har en aerodynamisk och elegant design samtidigt som den erbjuder generösa utrymmen.

Ladda ned bild

ID. AERO är initialt planerad för den kinesiska marknaden men är också aktuell för Europa.

Ladda ned bild