Senaste nytt från Volkswagen Sverige.

Säljstart för nya Volkswagen ID.3

Nya ID.3 är nu beställningsbar på den svenska marknaden.

ID.3 i uppgraderat utförande har försetts med förfinad design, material av högre kvalitet och den senaste generationens assistanssystem. Nya ID.3 går nu att beställa på den svenska marknaden.

Nya ID.3 i korthet

 • Andra generationen av ID.3: En omfattande produktuppgradering – både interiört och exteriört.
 • Exteriör med vassare design: Flera nya detaljer framhäver det karakteristiska designspråket hos ID.-familjen.
 • Interiör med kvalitetsförbättringar: Kunders synpunkter har varit viktiga.
 • Uppdaterad teknik: Senaste mjukvaran, 12-tums display (30,5 cm, tidigare 10 tum), mittkonsol med strömförsörjning via USB-C-uttag på upp till 45 Watt per uttag.
 • Intuitiv, användbar i vardagen, kundvänlig: Ruttplanerare för elbilar, Plug & Charge, Head-up-Display med förstärkt verklighet och intelligenta förarassistanssystem – såsom Travel Assist med molndata – gör körning och laddning ännu enklare och bekvämare.
 • Fokus på hållbarhet: Material av icke-animaliskt ursprung med en hög andel återvunnet material. Levereras med en koldioxidneutral balans.
 • Batterikapacitet: Litiumjonbatterier med en energikapacitet (netto) på 58 kWh och 77 kWh finns tillgängliga. WLTP-räckvidden är upp till 426 km respektive 556 km.
 • Mer utrustning: Uppgraderad standardutrustning och förändrade tillvalspaket.
 • Elbilsoffensiven är i full gång: Mer än 600 000 ID.-bilar har redan levererats över hela världen. ID.-familjen omfattar sex olika modeller.
 • Produktionsnätverket i Europa utökas: 2023 kommer även huvudfabriken i Wolfsburg att producera ID.3 tillsammans med Zwickau och Dresden i Tyskland.
 • Säljstart och lansering i Sverige: Nya ID.3 går att beställa från och med den 4 april. Själva lanseringen planeras att ske innan sommaren. Priserna är nu fastställda på de två versionerna. ID.3 Pro Performance: från cirka 479 900 och ID.3 Pro S (4-sits): från cirka 539 900 kronor.

Nya ID.3 – förbättrad kvalitet, sympatisk, digital

Med den andra generationen av ID.3 fortsätter Volkswagen sin framgångssaga med ID.-familjen. Som en del av implementeringen av ACCELERATE-strategin på vägen till att bli en utsläppsfri, mjukvarubaserad mobilitetsleverantör har Volkswagen nått ytterligare en milstolpe ett år tidigare än planerat. Mer än 600 000 ID.-bilar baserade på elbilsplattformen MEB har redan levererats till kunder över hela världen. ID.-familjen består nu av sex olika modeller på den globala marknaden.

ID.3 var den första elbilen baserad på MEB-plattformen 2019. Två och ett halvt år efter lanseringen av den första generationen kommer nu denna storsäljare med en omfattande uppgradering. Vid sidan av den senaste mjukvaran med alla bekvämlighets- och assistanssystem, har bilen framför allt fått en ny, vassare exteriör design och en förfinad interiör. Nya färger, som bland annat Dark Olivine Green, skapar en ny, fräsch look, samtidigt som det övergripande utseendet toppas med djurfria och hållbara material av högsta kvalitet.

– Nya ID.3 visar vårt engagemang för värde, design och hållbarhet. Designen har mognat och vi har uppgraderat kvaliteten på de material som används i interiören, säger Imelda Labbé, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Från och med 2033 planerar Volkswagen att endast tillverka elbilar i Europa. Redan år 2030 är det planerat att minst 80 procent av Volkswagens försäljning i Europa ska komma från helt eldrivna bilar. I USA och Kina är målet att nå en andel för elbilar på mer än 50 procent under samma period.

Volkswagen fortsätter sin omställning till elektrisk mobilitet i snabb takt. Med cirka 330 000 enheter ökade märket försäljningen av helt eldrivna bilar över hela världen med 23,6 procent 2022 jämfört med föregående år.

Nya ID.3 tillverkas i Zwickau, Dresden och från hösten 2023 även i huvudfabriken i Wolfsburg, och kommer precis som sin föregångare att lämnas över till kunder i Europa med en koldioxidneutral balans. De åtgärder som vidtagits vid fabriken i Zwickau och hos battericellstillverkaren minskar CO2-utsläppen i produktionen radikalt. Den återstående utsläppsandelen kompenseras av klimatskyddsåtgärder med certifierade koldioxidkrediter.

Vassare exteriör, förbättrad aerodynamik

Med den uppdaterade exteriördesignen visar den andra generationen av ID.3 upp ett mer moget utseende. Särskilda modifierade detaljer, såsom optimerade luftkylningsöppningar i fronten och stora lackade ytor gör att ID.3 får ett uttryck som framstår som oberoende, självsäkert och vänligt från alla vinklar. En viktig del i detta är den nya designen av stötfångaren. Motorhuven ser nu längre ut eftersom den svarta listen under vindrutan har tagits bort.

Försänkta partier på sidorna skapar ett ytterligare visuellt intryck av en förlängning. Aerodynamiken har optimerats genom förbättrat luftflöde runt framhjulen. Bak lyser även de tvådelade baklyktorna i bakluckan för första gången.

Uppdateringar av interiören: hög kvalitet och återvunnet material

Interiören i ID.3 har också förfinats för att ge högre mervärde. Många förslag från kunder har antagits och implementerats för att förbättra produktvärdet och standardutrustningen. Detta har resulterat i en bekvämare upplevelse – tack vare förbättrad materialkvalitet. Ett exempel är mjuka, skumbelagda ytor i kupén, med sömmar på delar av instrumentpanelen och dörrsidorna. Dessutom är armstöden i dörrarna nu mer generösa och har en tydligare design.

För nya ID.3 har Volkswagen lagt stor vikt vid hållbarhet. Utrustningen i interiören är som standard tillverkad utan animaliska inslag. Ratten är numera klädd i veganläder. Dessutom har en stor andel återvunnet material använts. Mikrofibermaterialet Artvelours Eco används för dörrdekorer och klädsel på sätena. Detta tyg är till 71 procent återvunnet – en sekundär råvara som erhålls genom återvinning av plastavfall som tidigare har kasserats minst en gång.

Större infotainmentskärm

Mitt på konsolen sitter en pekskärm för navigationssystemet, telefonfunktionerna, media och olika assistanssystem och fordonsinställningar. Som standard mäter pekskärmen 12 tum (30,5 cm) på diagonalen (tidigare 10 tum).

Olika kundönskemål har implementerats i menystrukturen. Bland annat finns nu laddningsmenyn på översta nivån av den stora pekskärmen och är uppbyggd på ett tydligare och mer informativt sätt.

I mittkonsolen finns strömförsörjning via USB-C-uttag på upp till 45 Watt per uttag.

Full uppkoppling: den senaste generationen av assistanssystem

Med ID.3 erbjuder Volkswagen redan förstklassiga teknologier och innovationer i kompaktklassen. Användningen av molndata i den nuvarande versionen av Travel Assist-systemet (tillval) representerar nästa steg på vägen mot högautomatiserad körning. Park Assist Plus med minnesfunktion (tillval) möjliggör automatisk hämtning och användning av sparade parkeringsmanövrar. Den molnbaserade röststyrningsfunktionen och Head-up-Display (tillval) med förstärkt verklighet i nya ID.3 gör också vardagskörningen enklare.

Uppdaterad mjukvara och on demand-funktioner

Nya ID.3 är utrustad med den senaste mjukvaran för förbättrad systemprestanda och för att möjliggöra Over-the-Air-uppdateringar. Den kontinuerligt förbättrade ID.-mjukvaran erbjuder också funktioner som kan aktiveras senare (on demand-funktioner). Mer information om on demand-funktioner kommer senare.

Standardfunktioner såsom ruttplanerare för elbilar, Plug & Charge på snabbladdningsstationer eller hemma, eller möjligheten till dubbelriktad laddning (Bi-Di-ready) ser till att ID.3 är perfekt för både vardagskörning och långa bilresor.

– ID.3 visar tydligt hur vi uppnår Volkswagens mål att erbjuda toppmodern teknik och innovationer ända ner till kompaktklassen. Detta återspeglas också av nya bekvämlighets- och assistanssystem. Genom användningen av molndata i den senaste versionen av Travel Assist tar vi nästa steg på vägen mot högautomatiserad körning, förklarar Kai Grünitz, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för utveckling.

Sportig allroundbil

Smidig i stan, pigg på landsväg, tyst och bekväm på motorväg. Nya ID.3 är en sportig allroundbil som ger en suverän och säker körupplevelse. Litiumjonbatteriet – som sitter placerat under passagerarutrymmet – ger bilen en låg tyngdpunkt och svarar för en jämn fördelning av axelbelastningen. Körprofilväljare är standard för alla ID.3-versionerna. Med denna funktion kan föraren påverka hur elmotorerna och styrsystemet fungerar genom att välja någon av standardprofilerna ”Eco”, ”Comfort” och ”Sport”.

Batteri, laddning och drivning

Nya ID.3 finns med två olika batteristorlekar: 58 och 77 kW. Litiumjonbatteriet spelar en avgörande roll för bilens allsidiga egenskaper. Med ett nettoenergiinnehåll på 77 kWh ger det stora batteriet ID.3 Pro S (4-sits) en räckvidd på upp till 556 kilometer (WLTP). I ID.3 Pro Performance med ett nettoenergiinnehåll på 58 kWh ger batteriet en räckvidd på upp till 426 kilometer (WLTP). Ett mindre batteri är planerat att erbjudas längre fram, men det är ännu inte fastställt om den versionen blir aktuell för Sverige.

På en snabbladdningsstation kan batteriet i ID.3 Pro S laddas från 5 till 80 % inom 30 minuter med en laddningskapacitet på upp till 170 kW. ID.3 Pro Performance behöver 35 minuter med en laddningskapacitet på upp till 120 kW.

Elmotorn i ID.3 är placerad bak och levererar en effekt på 204 hk och ett vridmoment på 310 Nm. Att motorn är placerad bak säkerställer smidig hantering och bra grepp samtidigt som den tillåter en liten vändcirkel på bara 10,3 meter. Nya ID.3 Pro Performance accelererar från 0 till 100 km/h på 7,3 sekunder. Topphastigheten ligger på 160 km/h.

Nya lacker

När det gäller färg och design står de nya färgerna Costa Azul och Dark Olive Green för exklusivitet. Den skimrande metalliclacken Dark Olive Green har en varm gyllene pärleffekt som backar upp de moderna, rena konturerna på exteriördesignen. Taket är helt svart, vilket skiljer det från karossfärgen för att skapa en harmonisk kontrast. Taklisten är utförd i högkvalitativt matt silver för att framhäva färgen.

Utökad standardutrustning

Följande detaljer är exempel på ny standardutrustning i nya ID.3 jämfört med föregående version:

 • 2-zons klimatanläggning (istället för 1-zons)
 • Helljusassistent, Light Assist
 • Större infotainmentskärm 12 tum (istället för 10 tum)
 • Ratt i veganläder (istället för vanligt läder)
 • Båda framstolarna höjdinställbara (istället för enbart förarsidan)
 • Baksäte delbart med mittarmstöd och genomlastningslucka
 • Instrumentpanel och dörrsidor med mjukare material
 • Uppgraderat mer hållbart material i klädslarna
 • Silverdekor längs taklinjen, "Hockey Stick"

Säljstart och lansering i Sverige

Nya ID.3 går att beställa på den svenska marknaden från och med den 4 april. Själva lanseringen planeras till innan sommaren. Priserna är nu fastställda på de två versionerna:

 • ID.3 Pro Performance (204 hk, 58 kWh): från cirka 479 900 kronor
 • ID.3 Pro S, 4-sits (204 hk, 77 kWh): från cirka 539 900 kronor

Mer information

Mer detaljer om nya ID.3 finns i bifogad PDF.

Nya ID.3 går att bygga på www.volkswagen.se. Där finns mer information om tekniska data, utrustning, tillvalspaket och priser.

 

Ladda ned pressreleasen som PDF

Nya ID.3 är nu beställningsbar på den svenska marknaden.

Ladda ned bild

Andra generationen av Volkswagen ID.3.

Ladda ned bild

ID.3 har fått en omfattande produktuppgradering – både interiört och exteriört.

Ladda ned bild

Exteriör med ännu vassare design.

Ladda ned bild

Motorhuven ser nu längre ut eftersom den svarta listen under vindrutan har tagits bort.

Ladda ned bild

De optimerade och förstorade luftintagen i fronten ger nya ID.3 ett kraftfullt och sportigt utseende.

Ladda ned bild

Dark Olivine Green är en ny lack.

Ladda ned bild

WLTP-räckvidden är upp till 556 km för Pro S (4-sits) och 426 km för Pro Performance.

Ladda ned bild

ID.3 Pro S har en laddningskapacitet på upp till 170 kW vid snabbladdningsstationer. ID.3 Pro Performance har upp till 120 kW.

Ladda ned bild

Uppdaterad interiör med djurfria och återvunna material av högsta kvalitet.

Ladda ned bild

Mjuka, skumbelagda ytor i kupén.

Ladda ned bild

Mikrofibermaterialet Artvelours Eco används för dörrdekorer och klädsel på sätena. Detta tyg är till 71 procent återvunnet.

Ladda ned bild

Uppdaterad teknik med senaste mjukvaran.

Ladda ned bild

Olika kundönskemål har implementerats i menystrukturen.

Ladda ned bild

Dörrarna har byggts om för att få mjukare och större ytor.

Ladda ned bild

Bakpartiet har delvis förändrat utseende tack vare att de tvådelade bakljusen nu är helt rödbelysta.

Ladda ned bild

Assistanssystemet Travel Assist med molndata (tillval).

Ladda ned bild

Head-up-Display med förstärkt verklighet.

Ladda ned bild